Vaření

Rád pro rodinu udělám něco dobrého na zub. Všichni si jídlo nemůžou vynachválit, proto se s mými recepty podělím i s vámi. Dobrou chuť!

Francouzské palačinky (Pâte à crêpes)

Přísady: 250g hladké mouky, 2 vajíčka, 500 ml mléka, 2 polévkové lžíce oleje, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce rumu

Postup: 1) V mléce rozmíchejte vejce, vanilkový cukr i sůl a postupně přidávejte mouku. Prošlehávejte metličkou. 2) Nechte půl hodiny v chladu odpočívat. Jedině tak vám těsto nebude dál houstnout a vy ho nebudete muset ředit. 3) Rozehřejte pánev, slabě ji potřete olejem nebo máslem a postupně opékejte palačinky.

Můj tip: Palačinky se nejlépe připravují, ale i obrací a vyklápí ze speciální palačinkové pánve, která má nepřilnavý povrch. Doporučuji přímo pánev na palačinky.

Zpět nahoru

Spostu dalších skvělích receptů najde v mojí kuchařce Receptíky pro Gurmetíky!